Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Viltfärsbiffar med lingon

6 portioner 40 minuter Färsbiffar: 750–800 g finmald viltfärs 3 äggulor 2 dl vispgrädde 1 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm svartpeppar smör till stekning Sky: 1 msk kalvfond 2 dl vatten ca 50 g smör Ugnspotatis: 1,2 kg potatis och rotfrukter (potatis, morötter, palsternackor) olja 1 knippe färsk timjan Till servering: lingon Gör

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja
ANNONS ▼

Viltjärpar med frasig rösti och gräddsås

Färs gör succé i de flesta sällskap. Så lätt att variera och servera med olika tillbehör. Här bjuder vi på rätter som alla kan laga på mindre än en timme! 4 pers ca 30 min 600 g viltfärs 1 dl ströbröd 1 ägg 2–3 msk riven gul lök 1 dl vatten salt och peppar smör

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar
ANNONS ▼

Älgköttbullar med tomatsalsa

Köttbullar på älgfärs borde varje person få möjlighet att äta minst en gång i månaden. Och för Er som tror att älgköttbullar blir för torra rekommenderar jag att Ni provar detta recept. Vill man dessutom krydda till det lite extra passar en het salsa alldeles utmärkt som tillbehör. Tillbehör 500 g viltfärs av älg 1

Älgfilé med husets pommes!

Har man egen älgfilé i frysen ska man också göra sig besväret att göra egen pommes frites. Den uppfattningen har 17-åriga Josefine Eriksson, Göteborg, som lagar mycket mat hemma och drömmer om att bli kock. Med viltkött i frysen är det lätt att inspireras. Josefines älgfilé är klassisk och ännu ett bevis på att den

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Lyxbiffar med kantareller

Det bästa från skogens skafferi. Viltfärs och kantarellsås. Självklart smakar det bäst om man både jagat viltet och plockat svampen själv. Ett bergsäkert recept när någon nära vän kommer på middag. 4 personer: 700 g fin viltfärs 1 1/2 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap salt & peppar 1 ägg smör till stekning Sås: 3

Annonser