Vill utreda nödvärnsskott mot Tansenvarg

Dalarna (JJ) Länsstyrelsen valde att skicka paragraf 28 ärendet gällande en jägare sköt en varg i Tansenreviret för att skydda en jakthund. Nu ska åklagare utreda händelsen.

Nödvärnsskottet mot en varg i Tansenreviret under älgjakten förra veckan avskrevs inte av länsstyrelsens besiktningspersonal. De valde i stället att skicka vidare ärendet till Polismyndigheten för utredning om misstänkt grovt jaktbrott.

Jägaren som avlossade skottet för att skydda jakthunden har fått sina vapen beslagtagna. Miljöåklagare Åse Schoultz menar att det är viktigt för alla inblandade att omständigheterna utreds ordentligt, rapporterar Falu Kuriren.

– Det är min förhoppning och övertygelse att förundersökningen ska vara klar inom några veckor och med den på mitt skrivbord tar jag ställning till om jag ska väcka åtal eller inte, säger Åse Schoultz till Falu Kuriren.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser