Vill utöka licensjakt på björn

Västerbotten(JJ) Renägaren Jonas Stinnerbom vill att det ska fällas fler björnar under licensjakten, eftersom björnstammen växer.

– En större licenstilldelning skulle minska skyddsjakten, säger Jonas Stinnerbom, ordförande i Villhelmina Norra sameby, till Folkbladet.

Samebyn har ansökt om skyddsjakt på björn flera gånger.
Men även järv och varg orsakar problem.

Stinnerbom tycker att skyddsjakten som bedrivits under våren har fungerat bra, men han påpekar att den innebär mycket jobb.
Det här rapporterar Folkbladet.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser