Tillåter alla skyddsvästar

Kungsbacka (JJ) Nu vill försäkringsbolaget Agria bidra till ökad säkerhet för jakthundar genom att godkänna alla skyddsvästar för hund. Tidigare har de bara samarbetat med Dogtech som tillverkar en väst i förstärkt neopren.

Försäkringsbolaget Agria släpper nu till alla hundvästaktörer så att självrisken slopas om hunden burit väst vid skadetillfället.

Förändringen innebär att alla hundar som har en veterinärvårdsförsäkring hos Agria Djurförsäkring slipper självrisken om de råkar ut för en olycka eller skada i samband med jakt eller organiserad jaktträning under förutsättning att de bär en skyddsväst.  Skyddsvästen får inte vara äldre än fem år gammal från inköpsdatum.

– Vi ser att det kommer allt fler skyddsvästar på marknaden som passar olika raser och behov och vill uppmuntra ansvarsfulla hundägare att skydda sin hund från onödiga skador och lidande, säger Patrik Olsson, affärområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.

Förändringen gäller från och med den 12 oktober.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser