Vill skjuta fler lodjur

Enköping (JJ) Viltvårdsnämnden i Uppland kräver ökad lodjursjakt kommande år.

Viltvårdsnämnden vill att länsstyrelsen ska bevilja en ökad avskjutning eftersom lodjursstammen vuxit sig så stark att den riskerar utplåna småviltet och även bli ett hot mot tamdjuren. Målet i länet är att det ska finnas tio familjegrupper. Senaste inventeringen visade på 15 familjegrupper och att antalet lodjur ökar.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser