Vill skjuta fler kronhjortar

Malmö (JJ) Malmö stad vill skjuta flera kronhjortar på ett skogsområde i närheten av Sturups flygplats. Hjortarna orsakar stora skador på skogen i området. Man har därför skickat in en ansökan om att få skjuta fler djur till länsstyrelsen i Skåne.

– Jakten pågår nu och vi hoppas på besked inom de närmaste dagarna, berättar Susanne Dagnekvist som är förvaltare på Malmö stads fastighetskontor.

– Kronhjortarna äter av skotten på träden och även av nyplanterade träd. Det finns gott om kronhjortar här och därför vill vi ha tillstånd att fälla flera djur, avslutar Susanne Dagnekvist, till Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser