Vill skjuta bort 50 vitkindade gäss

Nacka (JJ) Nacka kommun har ansökt om skyddsjakt på 50 vitkindade gäss eftersom de menar att gässen utgör en sanitär oläga.

Nu vill Nacka kommun skjuta bort ett större antal gäss som smutsar ner på badplatserna i kommunen.

Gässen håller till på badstränder i kommunen under sommaren. Nacka kommun menar att de bidrar till en sanitär olägenhet när de bajsar över allt. Dessutom menar kommunen att bakteriehalten ökar i badvattnet på grund av gässen.

Nacka kommun har under två tidigare år fått beviljad skyddsjakt på vitkindade gäss. Skyddsjaktsansökan gäller för månderna april, maj, juli, augusti och september, skriver Mitt i Nacka.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser