Vill jaga vildsvin med lampor

Östergötland (JJ) En jägare har ansökt hos länsstyrelsen i Östergötland om tillstånd för rörlig belysning vid jakt på vildsvin. Jaktområdet som ingår i Värna storlicens är 110 hektar.

Det innehåller bland annat åtta hektar insådd gräsvall, som enligt ansökan ligger nära riksväg 35 och är kraftigt uppbökad.

Med ansökan följer en förteckning över fällda vildsvin de senaste åren. Jaktåret 2014/2015 fälldes sex vildsvin och jaktåret därpå fyra. I år har hittills två vildsvin fällts skriver Östgöta Correspondenten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser