Vill inte bekosta skyddsjakt själva

Kungsbacka (JJ) LRF Sydost kommer inte ansöka om förlängning av skyddsjakten på den varg som attackerat får i Kronobergs län. De anser att staten borde står för kostnaderna.

Anledningen till att LRF väljer att inte ansöka om förlängd skyddsjakt på den varg som nu eftersöks i området där den tidigare attackerat får är att skyddsjägarna själva ska stå för kostnaderna.

I andra län har Länsstyrelsen stått för kostnaderna men i Kronobergs län vill de inte detta. LRF anser att det bör vara statens ansvar att bekosta åtgärder som skyddsjakt på varg.

Skyddsjakten på vargen avslutades i går i Kronobergs län men fortsätter på den skånska sidan länsgränsen, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser