Vill höja arrendepris efter medborgarförslag

Ronneby (JJ) Hittills har jägare kunnat jaga på Ronnebys kommuns marker för 60 kronor per hektar, men nu blir det sannolikt ändring på detta.

Anledningen är att kommunen fått in ett medborgarförslag att alla jaktarrenden bör sägas upp och därefter annonseras ut till invånarna på nytt, fast nu till ett högre pris.

Politikerna i kommunen har nu diskuterat frågan och menar att arrendatorna ska få vara kvar. Däremot bör avtalen skrivas om och arrendepriset per hektar höjas från 60 kronor till 100 kronor plus moms per år. Majoriteten av medlemmarna i jaktlaget ska också bo i kommunen, skriver Blekinge Läns tidning.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser