Jaktnyheter

Uppdaterad: Vill hedra rovdjursangripna tamboskap och sällskapsdjur

Fackeltåg i helgen. Foto: Istock
Landsbygdspartiet oberoende anordnar ett fackeltåg till minne av de hundar, katter och tamdjur som fallit offer för vargen - och i protest mot den nuvarande rovdjurspolitiken.

Landsbygdspartiet oberoende bjuder in alla som vill visa sitt missnöje över nuvarande rovdjurspolitik. Manifestationen hålls i Gränby Centrum klockan 18 på lördag. Där kommer ordförande för partiet Claes Littorin hålla ett kort anförande. Därefter bjuds det på glögg och pepparkakor.

– Detta är en riksomfattande manifestation som startade i Torsby, Värmland, för några år sedan. I år väljer vi i LPo Uppsala att arrangera ett fackeltåg här för att visa vårt missnöje med den ohållbara rovdjurspolitiken. Främst beträffande varg, där stort lidande och kraftig negativ påverkan för djurhållare, viltvårdare och jägare, helt enkelt är ohållbar. Manifestationer kommer hållas med olika arrangörer runt om i landet, samt även i Norge, skriver Claes Littorin i ett pressmeddelande.

Samlingstider för samtliga fackeltåg i landet: Uppsala: Gränby cetrum kl. 17:30 Jönköping: Rådhusparken kl. 18:00 Dalarna: Mora Tingsnäs kl. 17:00 Örebro: Nora torg kl. 18:00 Gävelborg: Ockelbo tågstation kl. 17:00 Värmland: Torsby torg kl. 18:00

Se Facebookevenemang här>>