Vill ha fler björnar på tilldelningen

Norrbotten (JJ) Svenska Jägareförbundet Norrbotten tycker att för få björnar får fällas och skriver nu till Länsstyrelsen och ber om ökad tilldelning.

Förra året fick björnjägarna i Norrbotten fälla 35 björnar. Dessutom fälldes 22 björnar under skyddsjakt. I år förväntas tilldelningen i länet bli ungefär densamma, men Svenska Jägareförbundets lokalavdelning i länet önskar ett högre uttag.

– Vi föreslår en tilldelning på drygt 60 björnar, säger jaktvårdskonsulent Björn Sundgren. Han menar att det finns en oklarhet i hur stor björnstammen är. Mellan den 21 augusti till sista oktober sker nu en björnspillningsinventering som kan ge svar på hur mycket björn det finns samt björnobsinventeringen under älgjakten, säger Björn Sundgren, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet. 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser