Vill göra jakt mer tillgänglig

Kungsbacka (JJ) Appen The Great Wild vill göra jakten mer tillgänglig för jägare. Nu uppdateras den för att öka förutsättningarna för jaktlag att bjuda in gäster.

The Great Wild lanserar nu en ny app med funktioner för ett socialt nätverk, där användaren kan lägga upp bilder och dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser till vänner. Appen innehåller också en ny marknadsfunktion för jakt och hjälper jaktlag och markägare att lägga ut tillgängliga jaktplatser och därmed bjuda in nya grupper till jakten.

Såväl nya som erfarna jägare kan söka, hitta och boka nya jakter direkt i appen. Ett system för rekommendation och den personliga användarprofilen skapar trygghet i förmedlingen, skriver apputvecklarna i ett pressmeddelande.

– Vi gör jakten mer tillgänglig genom att göra det enklare för jaktlag att bjuda in gäster till sina jakter. På så sätt får fler större variation i jakten samtidigt som nya jägare kan komma igång och lära sig av erfarna. Det är en överlevnadsfråga för jakten att nästa generation får chansen, säger Johan Eldh, VD.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser