Vill få tillstånd att skjuta kaniner från motorfordon

En stugby på Öland vill ha tillstånd att skyddsjaga kaniner från motorfordon.

Kaninstammen måste tryckas tillbaka på Öland, tycker företrädare för samfällighetsföreningen Joels Udde. Foto: Gettyimages

Tidningen Östra Småland skriver sin pappersupplaga att samfällighetsföreningen Joels Udde befarar att kaninerna kommer att leda till sanitär olägenhet om inget görs för att minska stammen.

”Jakten skulle bidra till frisk population kaniner, skriver föreningen i sin ansökan om skyddsjakt.

Samfällighetsföreningen ligger intill Mölltorps camping, alldeles vid brofästet, och består av 200 fastigheter. Vid skyddsjakter brukar föreningen anlita kommunens skyddsjägare.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼