Vill få tillstånd att skjuta kaniner från motorfordon

En stugby på Öland vill ha tillstånd att skyddsjaga kaniner från motorfordon.

Kaninstammen måste tryckas tillbaka på Öland, tycker företrädare för samfällighetsföreningen Joels Udde. Foto: Gettyimages

Tidningen Östra Småland skriver sin pappersupplaga att samfällighetsföreningen Joels Udde befarar att kaninerna kommer att leda till sanitär olägenhet om inget görs för att minska stammen.

”Jakten skulle bidra till frisk population kaniner, skriver föreningen i sin ansökan om skyddsjakt.

Samfällighetsföreningen ligger intill Mölltorps camping, alldeles vid brofästet, och består av 200 fastigheter. Vid skyddsjakter brukar föreningen anlita kommunens skyddsjägare.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser