Vill att det jagas på kommunens mark

Lidköping (JJ) Marcus Källander (M) har lämnat in en motion om att kommunen ska ändra sin policy och börjar upplåta jakträtt på egen mark och egna fastigheter.

I motionen konstaterar Marcus Källander att att Götene kommun inte upplåter jakträtt inom sina fastigheter. Källander vill att kommunen ser över möjligheten att ändra denna princip till en mer välkomnade och tillåtande inställning.

Vidare lyfter han fram hur jakträtt och arrende bör vara ett sätt att skapa mervärde för att bo i kommunen. Detta skulle också underlätta för den nödvändiga viltvården, menar Källander.

Han föreslår att kommunen utreder möjliga fastigheter och mark att arrendera ut, och upplåter jakträtt inom sina fastigheter där så är möjligt.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser