Vildvinsolycka mellan Bollnäs och Alfta

Runemo(JJ) Under natten till tisdag inträffade en vildvinsolycka i höjd med Runemo, mellan Bollnäs och Alfta.

Föraren fick inga fysiska skador och vildsvinet sprang iväg.
– Vi får rapporter om observationer av vildsvin och vildsvinsspår från många platser i Hälsingland. De flesta kommer från kusten, men vi får även rapporter från inlandet. Vi vet att det finns en fast förekomst av vildsvin i södra delarna av Gästrikland, men det är ingen jättestor stam. Vi gör ingen inventering, utan följer rapporterna och olyckorna för att se var någonstans vildsvinen finns, säger Sara Lindqvist, handläggare på natur- och viltenheten på Länsstyrelsen Gävleborg, till Ljusnan/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser