Vildsvinsproblem i Huddinge

Huddinge (JJ) Den milda vintern i Stockholms län har gynnat vildsvinsstammen i Huddinge. – De är ett problem året runt, säger Magnus Vikström, viltvårdare i kommunen. Sedan två vintrar har Huddinge kommun haft problem med vildsvin. Djuren förstör villaträdgårdar och är en trafikfara på vägarna.

– Den milda vintern vi nu har haft leder till att vildsvinsstammen har blivit större. Hittills i år har Huddinge kommun haft två trafikolyckor där vildsvin har varit inblandade. Förra året låg siffran på fyra, säger Lars Jonsson, till lokaltidningen Mitt i.

Magnus Vikström, viltvårdare i Huddinge kommun berättar att vildsvinsproblemen började för två år sedan. Men att han tillsammans med jägarna har försökt att jaga bort grisarna.
– I somras sköt vi fyra stycken, men det är svårt att jaga när det finns bostäder i närheten. Vi kan inte skjuta hur som helst.

Senast fick han ett samtal från en tomtägare i Länna om att vildsvinen hade varit framme under natten och vält soptunnorna, säger Magnus Vikström. Samtalet kom från en boende vid Karlsborgsleden i Skogås. Längs vägen är flera soptunnor omkullvälta och skräp låg utspritt på marken.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser