Vildsvinskultingar vid skola avlivades

Svärdsjö (JJ) Fyra vildsvinskultingar hade tagit sin tillflyktsort under en stor gran vid Björkhagsskolan i Svärdsjö men den stora frågan var vildsvinssuggan fanns har ännu inte fått sin lösning.

Strax efter sju på morgonen började eleverna komma till skolan och många av eleverna ville ta bilder på de små kultingarna, De kröp närmare och närmare med sina mobiltelefoner för att få så bra bilder som möjligt.

Eftersom ingen visste var suggan fanns kontaktade skolans rektor, Ingela Björk polisen, och såg sedan till att eleverna vistades på andra sidan skolan.  Polisen skickade jägare till platsen som försökte stöta bort dem.

Strax efter klockan tio meddelade kommunjägaren att de fyra vildsvinen hade avlivats, säger Bo Eriksson pressinformatör vid polisen i Dalarna, till Dala Demokraten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser