Vildsvinsjakt på TV

I kvällens Jaktlust på TV4 Sport jagar Thomas Ekberg vildsvin.

Yrkesjägaren Thomas Ekberg och fotografen Mikael Jägare bjuder ikväll jägarna på spännande vildsvinsjakt i mjölkmogna fält.

Vildsvinen ökar, som bekant, i antal och det medför konsekvenser för lantbruket.

– Som jägare gäller det att göra allt man kan för att begränsa skadorna, säger Thomas Ekberg.

Programmet sänds på TV4 Sport klockan 22.30, en halvtimme senare än vanligt.

I kvällens program bedriver Thomas Ekberg och andra jägare skyddsjakt på vildsvin.
AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser