Vildsvinsjakt blev polissak

Åsele (JJ) en jägare sköt tre vildsvin utanför Åsele. Problemet var att det var tama vildsvin som rymt och nu är jägaren polisanmäld av ägarna till vildsvinen.

Tama vildsvin sköts utanför hägnet. Nu anmäls jägaren. Foto: Istock

I helgen rymde tre av fyra vildsvin som gick i en hage utanför Åsele. Ägarna upptäckte att stängslet var sönderrivet och att endast en kulting gick kvar.

I snön återfanns spår av vildsvin och hund och när dessa följdes återfanns slaktrester.

Enligt ägaren till vildsvinen vet alla i området om att de har hägnade vildsvin och att jägaren som sköt därför borde varit införstådd i att det rörde sig om deras vildsvin.

Skytten som tidningen Folkbladet varit i kontakt med håller inte alls med ägarna utan säger att han hade rätt att skjuta vildsvinen när de dök upp i skogen framför honom. Han var ute och jagade fågel med sina hundar när vildsvinen kom emot honom. Han fällde då alla tre. Jägaren säger också till Folkbladet att han själv kontaktat polisen om händelsen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser