Vildsvinsjägare sköt ko

Eskilstuna (JJ) En jägare på vildsvinsjakt misstog sig och sköt en ko.

Eskilstuna-Kuriren skriver att händelsen inträffade i ett naturreservat för några veckor sedan.

Jägaren var på skyddsjakt på följde efter en grupp vildsvin in i ett område med våtmarker. Han såg det han trodde var ett vildsvin i en lerpöl och sköt. Det visade sig att han skjutit en ko.

– Att inte veta vad det är för djur man skjuter på, det är inte acceptabelt över huvud taget. Vid alla jakttillfällen ska man vara 100 procent säker, inte bara på vad det är för art, utan vad det är för djur, säger Anders Nilsson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, till Eskilstuna-Kuriren

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nytt bolag höjde jaktarrende med 55 procent

Skogsbolaget höjde arrendet med 55 procent och gav jaktlaget sex dagar på sig att lösa ekonomin. ”Flera i laget kommer att hoppa av och för resten blir det dubbelt så dyrt tills vi hittar nya medlemmar” berättar en jägare.

Öppnar för enklare distribution av vildsvinskött

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) hade i vecken möte med lantbruksorganisationer och jägarförbund. Agendan var vildsvinen och målsättningen var att klargöra de utmaningar vildsvinen bidrar till. Regeringen hoppas till hösten kunna fatta beslut som möjliggör enklare försäljningskanaler för vildsvinskött.
ANNONS ▼

Annonser