Vildsvinsjägare sköt älg

Edsbruk (JJ) Jägaren hade ett vildsvin på kornet och avlossade vapnet. Men när jägaren kom fram till platsen syntes inte svinet till. I stället hade en älgkviga träffats av kulan.

 

Polisen har skrivit en anmälan om brott mot jaktlagstiftningen. Enligt anmälan var jägaren säker på att han såg ett vildsvin. För en kort, kort stund försvann emellertid svinet ur sikte men när det dök upp igen avlossades vapnet. Problemet – den skjutna grisen var en älg.

Enligt polisen har vildsvinet troligen stört den vilande älgen som rest sig, på samma ställe där vildsvinet förväntades vara, och träffats av kulan.

– Det blir ett jaktbrott då det är fel tid för att skjuta älgar, säger Gunnar Norgren, inre befäl på polisen i Kalmar län, till tidningen Barometern..

Händelsen inträffade utanför Edsbruk, Västerviks kommun vid 22-tiden.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser