Vildsvinen sover!

De vildsvin som tidigare ställt till stora problem i Olberga utanför Hallstahammar är numera fogliga och sover under dagtid.

Viltvårdaren och jägaren Fredrik Nilsson har placerat ut tre foderautomater på marken  som med jämna mellanrum sprider ut mat under natten. För att vildsvinen ska få matro har man beslutat att inte skjut på vildsvinen i närheten av foderautomaterna. Resultatet har blivit att svinen håller sin kring foderautomaterna och låter trädgårdar  och jordbruksmark vara i fred.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser