Vildsvinen smet från skyddsjägarna

De vildsvin som bosatt sig i Prästaparken i Alvesta tätort klarade sig när kommunens skyddsjägare försökte skjuta ett par av dem.

Tidigt i söndags morse släppte skyddsjägarna hundar och snabbt fick de tag på två vuxna vildsvin och fem kultingar. Men med risk för att skjuta fel djur och svårigheten att skjuta i stadsplanerat område kom grisarna undan. Vildsvinen kvar i Alvesta tätort.
Natten till söndagen hade grisar vänt upp gräsmattan på kommunal mark utmed Växjövägen. De har bökat i Bruntes hage under veckoslutet och även lämnat spår i utkanten av skogstungan vid Högalundsvägen.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser