Vildsvinen på väg norrut?

Sundsvall(JJ) Vildsvin ska ha observerats i Hälsingland, bara sex mil från Sundsvall.

Enligt Helahalsingland.se har vildsvin observerats i Hälsingland och kanske är de på väg ännu längre norrut.
– Än finns inga konstaterade vildsvin högre upp än Gästrikland som jag vet av. Men stämmer det så är det ju väldigt nära. Vanligtvis tar det en lång tid för dem att sprida sig, om inte någon människa placerar ut djuren, säger Karin Saltin, jakthandläggare på länsstyrelsen Västernorrland, till st.nu.

Hon menar att djuren skulle ha svårt att klara snörika vintrar i området, eftersom de bökar i marken för att få mat. Och hon tror inte heller att djuren är på väg till området.
Det här rapporterar st.nu.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser