Vildsvinen ökar 30 procent per år i Västra Götaland

Västra Götaland (JJ) Vildsvinsstammen ökar med 30 procent årligen i Västra Götaland. Det hävdar populationsekolog Johan Truvé. Beräkningen bygger på ökningen i antalet viltolyckor med vildsvin, säger Truvé i Jaktjournalens webbradio.

Johan Truvé, populationsekolog, finner det sannolikt att vildsvinsstammen ökar med 30 procent årligen i Västra Götaland. Foto: Gettyimages och privat

Johan Truvé är delägare i bolaget Svensk naturförvaltning, som bland annat jobbar med viltinventeringar åt exempelvis skogsbolag, älgförvaltningsområden och olika statliga verk.

I Strömstads Tidning lägger vilthandläggare Peter Lojander på länsstyrelsen fram uppgiften att vildsvinsstammen i Västra Götaland ökar med 30 procent per år.

Populationsekolog Johan Truvé håller med.

 

Mikael Moilanen
mikael,moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktjournalens grundare död

Grundaren av Jaktjournalen och Fiskejournalen, Otto Elander, har avlidit i en ålder av 80 år. Jaktjournalens förste chefredaktör, John Duff, skriver här ett minnesord om sin chef.

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?
ANNONS ▼

Annonser