Vildsvin jagas inne i Kalmar

Kalmar (JJ) Vildsvinen sprider sig allt mer i länet, och nu har de blivit så vanliga i Kalmar att man börjat med vildsvinsjakt inne i stan. På tisdagen är jägare i området Tegelviken i Kalmar och jagar vildsvinen.

– Det vi gör nu är att vi med hjälp av hundar försöker få loss grisarna. Dels för att kunna skjuta bort en del men också för att störa dem och få dem att flytta till andra områden som är mer anpassade för dem än det är i stadsmiljö, säger Kenneth Emriksson som är jaktansvarig i Kalmar kommun, till Sveriges Radio Kalmar.

På landsbygden och i mindre samhällen har vildsvinen varit ett gissel för många länge när de bökat upp åkrar, ängar, trädgårdar och fotbollsplaner. Men de kommer också allt längre in i större städer som i Kalmar.  

– De bökar upp och förstör trädgårdar och i marker. Fotbollsplaner kan bli väldigt förstörda. Och området där vi är nu, runt Hagbynäs Tegelviken, har vi ju Södra utmarkens fotbollsplaner. Sedan tror jag inte våra medborgare tycker det är så trevligt att ha dem inne i trädgårdarna, säger Kenneth Emriksson.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser