Vildsvin jagades av poliser

Kristianstad(JJ) Sex vildsvin jagades av poliser i Kristianstad under fredag förmiddag. Totalt deltog tre polispatruller i insatsen.

När djuren slutligen tog sig tillbaka till skogen kunde poliserna andas ut. En kvinlig cyklist upptäckte djuren efter Kanalgatan. – Jag såg något som guppade upp och ner i det höga gräset. Då såg jag att det var vildsvin. Sex stycken. Jag stannade på cykelbanan och skulle fotografera dem. Då tittade de bara på mig.
När jag hoppade av cykeln stampade jag väl till och då vände alla och sprang på andra hållet igen. Den ena kutade över bron och över gatan och in alldeles förbi ingången till Willys, säger hon till Ystads Allehanda.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser