Vildsvin i Mora

Mora(JJ) Det verkar som om vildsvinen nu nått Mora. Både synobservationer av vildsvin och spår från djuren har gjorts i området.

 

Vid ett industriområde i Mora såg en bilist ett vildsvin tidigare. Och en man har sett spår på sin gräsmatta av flera vildsvin.

– Jag tror att det handlar om en flock om fem till sex vildsvin, säger den anonyme mannen till Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser