Vildsvin i fällan var inget brott

Örkelljunga (JJ) En man från Skånes Fagerhult har friats från misstankar om jaktbrott efter att ha fångat och avlivat fem vildsvin i en fälla som mannen satt ut för att fånga grävlingar.

Polisen fick ett tips om att mannen hade en olaglig fälla och tog den i beslag. Innan dess hade jägaren spontant hört av sig till polisen och berättat att han fångat fem unga vildsvin i fällan.

En bekant vittnade at han varit med om att avliva både en grävling och en mård som fastnat i fällan. Jägaren hävdade i rätten att han under en hel månad inte sett några spå av vildsvin och att vildsvinen gick in i fällan mitt på dagen.

Mannen berättade i rätten att han hört grannens hund skälla och att grisarna förmodligen då skrämdes in i fällan.

Trots att tingsrätten fann att fällan var betad med vildsvinsmat och att den var bestruken med tjära frias mannen helt från brott och får tillbaka sin fälla, skriver Landskrona Posten.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser