Vildsvin bökade upp trädgården

Hermanstorp(JJ) Vildsvinen bökade upp trädgården för familjen Karlström i Hermanstorp. Detta inträffade förra veckan och vildsvinen hade även vält flera soptunnor i närheten.

Spåren vittnade om vilka marodörer som varit framme.
– Det kändes lite läskigt. Jag sa direkt att jag inte ska gå ut när det är mörkt, säger Emil Karlström, 9 år, till tidningen Mitt i Haninge.
 
Anders Odd, kommunens viltvårdare, har blivit kontakad flera gånger om oskygga vildsvin. Jägareförbundet har tidigare uppmanat att man ska skjuta vildsvin som är nära tätbebyggda områden, eftersom stammen ökat.

Odd säger till tidningen Mitt i Haninge att man efter semestern ska träffa större markägare i både Tyresö och Södertörn för att diskutera problemet med den allt större stammen.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser