Vildsvin attackerade och dödade jägare

Tyskland (JJ) Ett vildsvin sprang rätt på en tysk eftersöksjägare och satte betarna i låret på honom. Mannen, i 50-årsåldern avled till följd av skadorna.

Många jägare har varit mililmeter från att dö tidigare. Men nu dödades en tysk jägare efter att ha träffats i låret av vildsvinets betar. Arkivfoto: Per Jonson

Den tragiska händelsen skedde under ett eftersök nordöst om staden Greifswald i norra Tyskland.

Den tyska jägaren följde efter ett vildsvin, in i ett snår. Där attackerade plötsligt vildsvinet honom i ljumskarna.

Mannen fick kraftiga skador i vänstra låret och föll därefter ner i en å.

Jägaren togs till sjukhus men kunde inte räddas. Vildsvinet som attackerade honom har inte hittats, rapporterar tyska nyhetssajten Spiegel Online

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser