Vildmarksgalleriet stänger efter 20 år

Ockelbo (JJ) Vid årsskiftet stänger Vildmarkgalleriet i Mo. Ägarna Hag Hans och Barbro Engstedt säger att det är dags för dem att trappa ned och börja ta det lugnt på ålderns höst.

Besökarna har i nästan 20 års tid kunnat se uppstoppade djur, tavlor och föremål som används i skogen för jakt och fiske. Där har också funnits en kafeteria, presentbutik, grillkåtor och det har erbjudits guidade turer i viltskogen.

– Vi vill jaga och fiska, fjällvandra och vara med barnbarnen. Vi stänger inte för att det skulle gå dåligt. Det har varit riktigt roligt och vi kommer att sakna alla människor som besökt oss, särskilt stammisarna som varit här ända sedan vi öppnade för nästan 20 år sedan, säger Barbro Engstedt.

De har haft öppet sex dagar i veckan på somrarna och fem dagar om vintrarna. Hag Hans Engstedt var också med om att starta upp älgparken i närheten.

Söndagen den 28 december är sista dagen som de håller öppet, skriver Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser