Video: Jägare väckte ”död” älg

På väg hem från vildsvinsjakt utanför Växjö upptäckte Carl Malmberg och Johan Gejdner fem älgar på ett gärde. En av dem verkade död men när Carl kom tre meter ifrån den vaknade den till med ett ryck. "Då blev det full rulle", säger Carl Malmberg.
Plötsligt vaknade den "döde" älgen.

Plötsligt vaknade den "döde" älgen.

När Carl Malmberg, 22, och Johan Gejdner varit ute och skyddsjagat vildsvin tog de bilen tillbaka i skymningen. Norr om Växjö fick de fem älgar i kurvljuset.

– Det var två ekipage med ko och kalv och en femte som låg ner på ett gärde, säger Carl Malmberg.

Eftersom riksväg 23 mellan Växjö och Åseda gick i närheten tänkte de att den kanske hade blivit påkörd. Så de tog med sig en lampa och klev ur.

– Jag stannade bilen och tog med en lampa för att se vad som hänt älgen. Jag var helt säker på att den var död.

Men när Carl kom tre meter från älgen såg han att det rykte om den.

– Då blev jag osäker och vågade inte gå hela vägen fram. Så jag gjorde ett ljud och sen blev det full rulle, haha!

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser