Video: Jägare väckte ”död” älg

På väg hem från vildsvinsjakt utanför Växjö upptäckte Carl Malmberg och Johan Gejdner fem älgar på ett gärde. En av dem verkade död men när Carl kom tre meter ifrån den vaknade den till med ett ryck. "Då blev det full rulle", säger Carl Malmberg.
Plötsligt vaknade den "döde" älgen.

Plötsligt vaknade den "döde" älgen.

När Carl Malmberg, 22, och Johan Gejdner varit ute och skyddsjagat vildsvin tog de bilen tillbaka i skymningen. Norr om Växjö fick de fem älgar i kurvljuset.

– Det var två ekipage med ko och kalv och en femte som låg ner på ett gärde, säger Carl Malmberg.

Eftersom riksväg 23 mellan Växjö och Åseda gick i närheten tänkte de att den kanske hade blivit påkörd. Så de tog med sig en lampa och klev ur.

– Jag stannade bilen och tog med en lampa för att se vad som hänt älgen. Jag var helt säker på att den var död.

Men när Carl kom tre meter från älgen såg han att det rykte om den.

– Då blev jag osäker och vågade inte gå hela vägen fram. Så jag gjorde ett ljud och sen blev det full rulle, haha!

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser