Vi missade en möjlig testvinnare från Swarovski!

På grund av ett misstag testades ”fel” Swarovski Z6 i vårt nyligen publicerade test av drevjaktssikten med variabel förstoring från 1x och uppåt. Publicerat i Jaktjournalen nr 12/2014.

Den testade modellen Z6 1-6x24EE låg i topp i alla avseenden utom synfält – men det är en modell som konstruerats med ett extra stort ögonavstånd för att användas med extra kraftiga kalibrar och den har därför ett lite snävare synfält.

Standardmodellen Z6 1-6×24 har däremot ett synfält på hela 42,5 meter på 100 meter och hade därmed legat jämt med de bästa siktena i det avseendet.

Det är den modell som hade varit allra mest intressant att testa och med tanke på den testade EE-modellens toppbetyg i alla övriga avseenden hade Z6 1-6×24 med stor sannolikhet placerat sig i testets topp.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser