Vi är Jaktjournalen: Micke provar gärna nya jaktdestinationer

Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Först ut är Mikael Grennard med säte i Sörmland.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

– Fullständigt naturligt eftersom det är mitt stora intresse och livsstil. Har fotograferat hela livet, och i ”Holgers Hårda Skola” lärde jag mig skriva.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

– Alla! Men det jag gillar mest är att uppleva ny jakt och då gärna på nya platser.

Hur är din egen jakt? Vart och hur jagar du helst?

– Min hemmaplan är tveklöst Sörmland. Där har jag i dag tre olika jaktmarker, men gästjagar betydligt fler dagar än de jag tillbringar på egen mark. Jag jagar gärna med mina hundar. Sedan 1993 har strävhårig vorsteh haft en särskild plats i mitt hjärta och jag brinner för den allsidiga användningen av rasen. Sen jagar jag gärna utomlands. Har lyckats med fantastiska jakter som buffel i Tanzania och vildren på island och ser framemot nya utlandsäventyr.

Snart drar den mest intensiva tiden igång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

– Har inte hunnit planera in så många jobb ännu, men det kommer förmodligen vara något där vi använder våra jakthundar.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

– Fortsätta injagningen av min tvååriga wachtel samt att jobba med min strävhåriga vorstehvalp.

Om Du har ett reportageuppslag kan du enklast kontakta Mikael via e-post: mikael.grennard@unicornia.se

Ålder: 54

Bor: Enhörna

Vapeninnehav: Blaser R93 kal. .308, Calssic hagelbock, Sako .22:a, Merkel Drilling samt en dubbelstudsare som aldrig varit på jakt.

Hundinnehav: Två wachteltikar och en strävhårig vorstehvalp.

Jagat sedan: 1989

Antal jaktdagar per år: 70

Jobbat för Jaktjournalen sedan: 2008

Kamerautrustning: Nikon samt Fujifilm

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser