Vi är Jaktjournalen: Mattias Stedt pyrchar helst

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det Mattias Stedts tur.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

– Oavsett om det handlar om jakt, fotografering eller de båda kombinerat är det i grund och botten upplevelsen kring intresset som är kärnan. Både jakt och fotografering är vad jag kallar ”passionsdrivna livsstilar”. Utmaningen i att fånga känslan och upplevelsen av en jakt i att kombination med att förmedla den i text och bild är det som förnöjer och anledningen till att jag började driva om och fota jakter.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

– Bra fråga och det är inte utan ett leende jag minns tillbaka på alla härliga jakter, jägare och hundar jag träffat genom åren. Men en av de jakter jag ofta ser tillbaka på är en sagolik vildsvinsjakt i Loftahammar med duktiga skyttar, hundförare och hundar. Det var en dag när allt stämde och alla presterade på toppen av sin förmåga. En jakt som hade platsat i vilken drevjaktsfilm som helst.

Hur är din egen jakt? Var och hur jagar du helst?

– Mina hemmamarker är på dov-, och vildsvinsmarker strax utanför Linköping. Jag gillar skarpt smygjakt på både dov och vildsvin. En actionfylld drevjakt är alltid spännande men som rekreation är det få aktiviteter som kan mäta sig med att ge sig ut och gå, arbeta ordentligt för viltet och ständigt vara i rörelse.

Snart drar den mest intensiva tiden igång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

– Inför hösten är det mycket klövvilt inplanerat. Främst dov, vildsvin och bockjakt.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

– Premiärerna, den tid då alla jägare är fulla av förväntan, hela säsongen ligger framför och alla träffas för att jaga tillsammans.

Om Du har ett reportageuppslag ska du absolut kontakta Mattias Stedt. E-post: mattias@mattiasstedt.se

Ålder: 32

Bor: Linköping

Vapeninnehav: Sauer 101, Swarovski z8i, Triton 50 II

Hundinnehav: Har ingen jakthund.

Jagat sedan: 2004

Antal jaktdagar per år: 90-100

Jobbat för Jaktjournalen sedan: 2015

Kamerautrustning: Nikon

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser