Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

– Jag var en av vinnarna till JJ:s älgjakt i Ströms Vattudal 2011 och vid den tidpunkten jagade jag mycket kråkor och byggde egna bulvaner. Holger tyckte att det var intressant, så jag skrev ihop ett reportage våren efter och på den vägen är det. Jag slog mig snabbt ihop med kompisen Jonas Brink, för att med en extra fotograf kunna följa flera jägare under en jaktdag.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

– De reportagedagar som man tillbringar med hundförare brukar vara svårslagna. Det är ofta erfarna och ödmjuka jägare med mycket speciella relationer till sina fyrbenta vänner. Inte lika lättfotograferat och förutsägbart som generalpasset vid en viltrik klövviltsjakt men mycket intressantare för mig som jägare.

Hur är din egen jakt? Vart och hur jagar du helst?

– Jag är jaktlig allätare men trivs bäst i mindre sällskap eller ensam när jag eller min hund kan göra en skillnad. Snart drar den mest intensiva tiden igång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

– Det kan nog bli lite av varje från den sydsvenska jakten. Finns det önskemål om någon speciell jakt eller jaktform, så får läsarna gärna höra av sig.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

– Det kommer att bli många trevliga jaktdagar i höst med gamla och nya vänner på fina marker.  Men allra mest ser jag faktisk fram emot att släppa min lilla alptax på lagom viltglesa marker i Halland, då lever jag på riktigt! En annan höjdpunkt blir den fortsätta introduktionen av mina barn till naturintressen som jakt och fiske.

Om Du har ett reportageuppslag kan du enklast kontakta Marcus via e-post: marcusholm.media@gmail.com

Du kan också träffa Marcus på Ellinge Game Fair 25-26 augusti.

Ålder: 41

Bor: Skåne

Vapeninnehav: Full garderob

Hundinnehav: En alpenländische Dachsbracke

Jagat sedan: Barnsben

Antal jaktdagar per år: Tyvärr färre än arbetsdagar

Jobbat för Jaktjournalen sedan: 2012

Kamerautrustning: Canon 5D Mark III, 28-70 f/2.8L, 70-200 f/2.8L IS, 500mm f/4.5, Canon 600EX

 

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser