Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

– Jag var en av vinnarna till JJ:s älgjakt i Ströms Vattudal 2011 och vid den tidpunkten jagade jag mycket kråkor och byggde egna bulvaner. Holger tyckte att det var intressant, så jag skrev ihop ett reportage våren efter och på den vägen är det. Jag slog mig snabbt ihop med kompisen Jonas Brink, för att med en extra fotograf kunna följa flera jägare under en jaktdag.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

– De reportagedagar som man tillbringar med hundförare brukar vara svårslagna. Det är ofta erfarna och ödmjuka jägare med mycket speciella relationer till sina fyrbenta vänner. Inte lika lättfotograferat och förutsägbart som generalpasset vid en viltrik klövviltsjakt men mycket intressantare för mig som jägare.

Hur är din egen jakt? Vart och hur jagar du helst?

– Jag är jaktlig allätare men trivs bäst i mindre sällskap eller ensam när jag eller min hund kan göra en skillnad. Snart drar den mest intensiva tiden igång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

– Det kan nog bli lite av varje från den sydsvenska jakten. Finns det önskemål om någon speciell jakt eller jaktform, så får läsarna gärna höra av sig.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

– Det kommer att bli många trevliga jaktdagar i höst med gamla och nya vänner på fina marker.  Men allra mest ser jag faktisk fram emot att släppa min lilla alptax på lagom viltglesa marker i Halland, då lever jag på riktigt! En annan höjdpunkt blir den fortsätta introduktionen av mina barn till naturintressen som jakt och fiske.

Om Du har ett reportageuppslag kan du enklast kontakta Marcus via e-post: marcusholm.media@gmail.com

Du kan också träffa Marcus på Ellinge Game Fair 25-26 augusti.

Ålder: 41

Bor: Skåne

Vapeninnehav: Full garderob

Hundinnehav: En alpenländische Dachsbracke

Jagat sedan: Barnsben

Antal jaktdagar per år: Tyvärr färre än arbetsdagar

Jobbat för Jaktjournalen sedan: 2012

Kamerautrustning: Canon 5D Mark III, 28-70 f/2.8L, 70-200 f/2.8L IS, 500mm f/4.5, Canon 600EX

 

 

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser