Vi är Jaktjournalen: Kjell – en skarp veteran 

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är Kjell Brännströms tur.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

– Dåvarande chefredaktör John Duff och Bernt Karlsson var upp och jagade bisam och i samband med det fick jag och ett par jaktkompisar (Egon Grubbström och Hans Westerlund) ett erbjudande.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

– Svår fråga. Kanske varg och lodjursjakterna i Finland för drygt tiotalet år sedan.

Hur är din egen jakt? Vart och hur jagar du helst?

– Den roligaste jakten är skogsfågel med stående hund. Annars jagar jag det som för tillfället är lovligt och fångar mård och räv på vintern.

Snart drar den mest intensiva tiden igång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

– Har några på gång, men inga definitivt spikade ännu.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

– Det viktigaste blir jaga in en ungvorsteh färdigt i höst.

Om Du har ett reportageuppslag kan du enklast kontakta Kjell  via e-post: kj.brannstrom@gmail.com

Ålder: 71 år

Bor: Ängesbyn utanför Luleå

Vapeninnehav: Är inte speciellt intresserad av vapen. För mig är vapnet ett redskap, ungefär som en fin yxa. Det ska hållas i bra skick så att det fungerar. Sauer .30-06, Tikka 6,5×55, Sako .22 lr, Sako 17 HMR, Benelli halvautomat .12.

Hundinnehav: Två korthåriga vorstehtikar, mor och dotter.

Jagat sedan: Har jagat sedan barndomen. Ett starkt minne från då är när jag lyckades snara en ripa i en 0.40 nylonlina. På den tiden fanns gott om ripa i Norrbottens kustland.

Antal jaktdagar: Alldeles för många enligt omgivningen. Men eftersom jag förmodligen levt drygt halva livet gäller det att ta tillvara varje tillfälle. Det finns alltid något att jaga i stort sett året runt.

Jobbat för Jaktjournalen sedan: Sedan någon gång på 1980-talet. Kommer inte ihåg exakt när.

Kamerautrustning: Canon.

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser