Vi är Jaktjournalen: Julius jagar gärna ensam

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag möter ni Julius Berg.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

– Varje gång man jagade och släppte en skottchans fick man påhoppningar om att man var oduglig. Däremot så fick jag hela tiden beröm och komplimanger för mina bilder. Där föll valet rätt enkelt, givet att man gör det som uppmuntrar en mest.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

– När jag fick ta rygg på originalet ifrån Näshult, Peter Klein och hans jämthundstik Satan. Ett radarpar som levererade en älgkalv i backen.

Hur är din egen jakt? Vart och hur jagar du helst?

– Helst av allt så går jag ut och jagar själv, då man slipper ta hänsyn till någon annan. Exempelvis råbocksjakten i augusti. Jag går ut i skogen när jag vill, jag går hem när jag vill, jag skjuter om jag vill, jag sitter var jag vill, också vidare. Jag känner ett mer lugn av det.

Snart drar den mest intensiva tiden i gång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

– Jag har inte riktigt planerat in något än men vi försöker att knåpa ihop en fjälljakt av något slag och det ser jag fram emot.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

– Älg och toppfågeljakt uppe i Norrland. Jag gillar kulturen uppe i norr. Där är det så lugnt och harmoniskt.

Om Du har ett reportageuppslag kan du enklast kontakta Julius via e-post: info@fotojakt.se

Ålder: 21 år

Bor: Vaggeryd

vapeninnehav: Husqvarna 1600 kal.270win, Cg 3000 kal.6,5×55, Remington 1100

kal.12 halvautomat, Suhl kal.12 sbs

Antal jaktdagar per år: För få (har inte vågat räkna på det)

Hundinnehav: Ingen än, men jag har lust att skaffa mig en labrador

Jagat sedan: Jag har jagat sedan barnsben.

Jobbat för jaktjournalen sedan: Jaktåret 2015/2016

Kamerautrustning: Kamera nikon d7500 & d5300. Objektiv Nikkor f2,8 24-70mm,

Nikkor f4,5-6,3 70-300mm, Tamron f3,5-6,3 16-300mm

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser