Vi är Jaktjournalen: Jonas jagar allt bara jakthunden är med

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det Jonas Brinks tur.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

Av en ren tillfällighet. En god jaktkamrat och vän Marcus Holm fick frågan från Holger. Jag hade just tagit upp mitt fotograferande och köpt en ny kamera. Detta ledde till vårt första reportage.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

Det är omöjligt att välja ut något specifikt. Allt från att följa en pürschjägare utan att röja honom till att försöka ta rygg på en skenande hundförare.

Hur är din egen jakt? Vart och hur jagar du helst?

Har stort intresse av apporterande hundar så en småviltjakt i gott sällskap tillhör favoriterna.

Snart drar den mest intensiva tiden igång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

Planerat för en god variation av klövviltsjakter och småviltsjakter. Hoppas på bra väder duktiga hundar och som det skall vara i jakt tillfälligheterna på vår sida.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

Har en ung labrador som jag hoppas skall få göra debut i höst. Ser fram emot att ta med honom på ett kvällssträck på änder.

Om Du har ett reportageuppslag kan du enklast kontakta Jonas via e-post: jonas.brink@jaktjournalen.se

Du kan också träffa Marcus på Ellinge Game Fair 25-26 augusti.

Ålder: 46

Bor: Östra Sönnarslöv

Vapeninnehav: Full vapengarderob

Jagat sedan: Jag kunde bära en bössa med mig

Antal jaktdagar per år: Tillräckligt

Jobbat för Jaktjournalen sedan: 2014

Kamerautrustning: Canon 5D, 7D, EF 500mm f/4L, EF 70-200mm f/2.8L, EF 24-105mm f/4L

 

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser