Vi är Jaktjournalen: Jonas jagar allt bara jakthunden är med

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det Jonas Brinks tur.

Hur kommer det sig att du började skriva om och plåta jakt?

Av en ren tillfällighet. En god jaktkamrat och vän Marcus Holm fick frågan från Holger. Jag hade just tagit upp mitt fotograferande och köpt en ny kamera. Detta ledde till vårt första reportage.

Misstänker att det är rätt kul att vara ut i skog och mark och träffa jägare. Vilket är ditt roligaste uppdrag hittills?

Det är omöjligt att välja ut något specifikt. Allt från att följa en pürschjägare utan att röja honom till att försöka ta rygg på en skenande hundförare.

Hur är din egen jakt? Vart och hur jagar du helst?

Har stort intresse av apporterande hundar så en småviltjakt i gott sällskap tillhör favoriterna.

Snart drar den mest intensiva tiden igång både för en jaktjournalist och jägare. Vad har du för spännande jobb planerade till Jaktjournalen till hösten?

Planerat för en god variation av klövviltsjakter och småviltsjakter. Hoppas på bra väder duktiga hundar och som det skall vara i jakt tillfälligheterna på vår sida.

Vilken jakt ser du mest framemot i höst som jägare?

Har en ung labrador som jag hoppas skall få göra debut i höst. Ser fram emot att ta med honom på ett kvällssträck på änder.

Om Du har ett reportageuppslag kan du enklast kontakta Jonas via e-post: jonas.brink@jaktjournalen.se

Du kan också träffa Marcus på Ellinge Game Fair 25-26 augusti.

Ålder: 46

Bor: Östra Sönnarslöv

Vapeninnehav: Full vapengarderob

Jagat sedan: Jag kunde bära en bössa med mig

Antal jaktdagar per år: Tillräckligt

Jobbat för Jaktjournalen sedan: 2014

Kamerautrustning: Canon 5D, 7D, EF 500mm f/4L, EF 70-200mm f/2.8L, EF 24-105mm f/4L

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser