Vi är Jaktjournalen: ”Jobbar med jakt året runt”

Kungsbacka (JJ) Under juli månad kommer ni kunna stifta bekantskap med Jaktjournalens redaktion och fantastiska medarbetare lite närmare.

Nyfiken på våra medarbetares jaktliga vardag? Snart får ni svaret.

Ni möter oss i bland i skogen med kameran på axeln eller i flödena på sociala medier när vi postar inlägg med jaktnyheter eller filmer vi producerat, men vilka är vi?

Under juli månad kommer vi  presentera Jaktjournalens medarbetare lite närmare. Hur länge har vi jagat, vad använder vi för bössor. Finns det någon hemlig favoritjakt eller jakt vi fortfarande drömmer om att uppleva. Hur många jakthundar och vilka raser finns i de egna hundstallen? Vilka reportage är inplanerade för hösten?

Första porträttet publiceras nu på måndag. Har ni frågor eller reportageuppslag ni tror skulle passa någon av våra medarbetare, tveka inte att höra av er till nån av oss.

 

 

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser