Veterinär avlivade älgar

Östersund(JJ) Fyra älgar har avlivats på Frösön. – Älgarna har vid vissa tillfällen varit farliga för människor när de har varit inne på tomter och dagisområden, säger Peter Moberg, biträdande operativ chef vid polisen, till Östersunds-Posten/op.se.

Det var i tisdags som en veterinär avlivade älgarna. Orsaken var att de bedömdes som farliga för allmänheten.

Redan under våren började polisen få information om äglarna från folk i området. Efterhand har älgarna blivit allt mer oskygga.

Älgköttet destrueras då det är både bedövnings- och avlivningsvätska i djuren. Det här rapporterar Österunds-Posten/op.se.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser