Annons
Verket säger nej till senarelagd björnjakt | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
3 år sedan älgjakt
Det blir inget av med planerna på en senarelagd start för björnjakten i Västerbotten. Foto: Gettyimages
Verket säger nej till senarelagd björnjakt
Västerbotten (JJ) Nej, det blir ingen sammanslagen älgjakt och björnjakt i Västerbotten. Naturvårdsverket avslår dispensansökningen från länsstyrelsen i Västerbotten.
– Björnjakten tidigarelades för att renodla den och få fram bra björnhundar och människor som är duktiga på eftersök. Det har man lyckats med, säger Naturvårdsverkets handläggare Mikael Wallén i Jaktjournalens webbradio.

Mikael Wallén, Naturvårdsverket

Planerna på att starta starta både älgjakten och björnjakten samtidigt föddes som föddes i en motion till Svenska Jägareförbundet i Västerbotten. Förslaget var att senarelägga starten för björnjakten till den 3 september och att den skulle starta samtidigt med älgjakten. Både styrelsen, förbundsstämman i Jägareförbundet Västerbotten och länsstyrelsens viltförvaltningsdelegation ställde sig bakom förslaget. En ansökan om att få ändra jakttiden för björn skickades in till Naturvårdsverket. Tanken var att älgjakten och björnjakten skulle slås ihop under en försöksperiod på tre år. Men nu har Naturvårdsverket alltså beslutat avslå ansökningen, meddelar handläggare Mikael Wallén.  
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21
   

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!