Vems är hunden?

LUNNDÖRREN (JJ) Vid STF-stugan i Lunndörren, ca 3 mil söder om Åre, har stugvärden fått sällskap av en ensam hund som sprungit runt på fjället, rapporterar Östersunds-Posten. Frågan är, vems är hunden?

Sedan i torsdags har stugvärden Satish Patel haft hunden hos sig utan att att veta vems hunden är. Det var när Satis var ute och sprang på fjället som han mötte den ensamma hunden utan halsband.

”– Hunden kom själv emot mig. Det fanns några vandrare i närheten. Jag frågade om det var deras hund men så var inte fallet. Sen sprang jag vidare”, berättar stugvärden till Östersunds-Posten.

När stugvärden på nytt mötte hunden på väg tillbaka slog det följe och sedan dess har Satis haft hunden hos sig.

”– Jag vände mig direkt till polisen som bad mig ta reda på hunden tills vidare. Men sen dess har inget hänt.

Stugvärden hoppas nu att hundägaren hör av sig.

”– Någon måste sakna en sån här fin hund. Jag har knappt proviant så jag själv klarar mig här uppe. Nu måste jag fråga turisterna om de kan lämna kvar lite matrester åt hunden.”

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser