Västgård Game Fair satsar hårt på brandsäkerheten

Jämtland (JJ) Mässan Västgård Game Fair i Järpen satsar hårt på brandsäkerheten när arrangemanget genomförs den kommande helgen.

Länstidningen Östersund skriver att det står en fulltankat gödselspridare och motoriserade vattensprutor beredda att spruta vatten som pumpas upp från Källsjön.

– Vi jobbar nära räddningstjänsten och har förberett oss för det varma och torra vädret. Vi gödslar med brandsläckare på området och kommer att ha vakter som bevakar dygnet runt. Sedan har vi flera deltidsbrandmän i projektgruppen så vi sitter på mycket kunskap, berättar Egon Wikström, vd för Västgård Game Fair, till Länstidningen.

Skytte i grusgrop

Det extrema väderläget har fått arrangörsstaben för den jämtländska jakt- och vildmarksmässan att ändra i programmet. Det blir inga kolbullar och hemvärnets bandvagnar dyker inte upp – de behövs i bekämpningen av bränder runt om i länet.

Elektriska stekbord räknar man med ska kunna användas av restaurangerna på mässan. Skytteuppvisning blir det också.

– Vi håller till i en stor grusgrop så där är det ingen risk för antändning. Det kommer även att finnas skytteledare och skytteansvariga vid varje bana, säger Egon Wikström till Länstidningen.

Mässan startar på fredagen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser