Västgård Game Fair satsar hårt på brandsäkerheten

Jämtland (JJ) Mässan Västgård Game Fair i Järpen satsar hårt på brandsäkerheten när arrangemanget genomförs den kommande helgen.

Länstidningen Östersund skriver att det står en fulltankat gödselspridare och motoriserade vattensprutor beredda att spruta vatten som pumpas upp från Källsjön.

– Vi jobbar nära räddningstjänsten och har förberett oss för det varma och torra vädret. Vi gödslar med brandsläckare på området och kommer att ha vakter som bevakar dygnet runt. Sedan har vi flera deltidsbrandmän i projektgruppen så vi sitter på mycket kunskap, berättar Egon Wikström, vd för Västgård Game Fair, till Länstidningen.

Skytte i grusgrop

Det extrema väderläget har fått arrangörsstaben för den jämtländska jakt- och vildmarksmässan att ändra i programmet. Det blir inga kolbullar och hemvärnets bandvagnar dyker inte upp – de behövs i bekämpningen av bränder runt om i länet.

Elektriska stekbord räknar man med ska kunna användas av restaurangerna på mässan. Skytteuppvisning blir det också.

– Vi håller till i en stor grusgrop så där är det ingen risk för antändning. Det kommer även att finnas skytteledare och skytteansvariga vid varje bana, säger Egon Wikström till Länstidningen.

Mässan startar på fredagen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Backgårdens Ammi laddad med jakt och skönhet

Fyraåriga gråhundstiken SE J(LÖ)CH SUCH Backgårdens Ammi fick bästa tänkbara start i livet när Bertil Sandin, Sandared, valde henne vid åtta veckors ålder. Före två års ålder presterade hon tre höga jaktprovsettor och med fin exteriör blev hon också snabbt utställningschampion.

Vi testar CZ 457 Lux

CZ presenterar en intressant utveckling från CZ 455 med flera förbättringar och bibehållet pipbytessystem!

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja

Se när Fredrik fäller björnen

I går var Fredrik Johansson, Örnsköldsvik, i skogarna utanför Åsele och jagade björn. Efter ett par timmar kom jämthunden Dogge med björnen rätt på Fredrik som kunde skjuta den när den passerade vägen. På Fredriks gevär fanns dessutom en filmkamera monterad.

”Den delade premiären har lett till ännu mer hets”

Tobias Lundmark, Sorsele jagar björn men i år hann han och hans kamrater bara med en jaktdag. I går var deras hund sliten och fick vila och på eftermiddagen stängdes jakten temporärt i Västerbotten. Tobias är mycket besviken på den nya regeländringen.
ANNONS ▼

Annonser