Västernorrland sänker björntilldelning med 25 procent

HÄRNÖSAND (JJ) Västernorrland beslutade i fredags att sänka tilldelningen av björn från 24 st förra året till 18 st i höst. Anledningen är en vikande björnstam i området

Björnobsinventeringar har visat att björnstammen har gått bakåt de senaste åren i länet. Därför väljer nu länsstyrelsen i Västernorrland att sänka tilldelningen med 25 procent inför årets björnjakt.

De senaste åren har inte kvoten tilldelad björn uppfyllts i länet. En annan faktor som anges är att fyra björnar redan dött under året i kollisioner med tåg. 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser