Vass drever tog hem SM

Vårgårda (JJ) det blev en oerhört tät strid om SM-titeln på årets upplaga av Småhunds SM. Med en ynka tiondel knep Västralunds Rex med ägare Pål Lönnergård, Unnaryd, segern.

Västralunds Rex med ägare Pål Lönnergård, Unnaryd knep årets SM-titel.

Många förvånades i morse när de upptäckte att provrutorna till årets Småhunds SM var snötäckta. Men förhållandena till trots presterade hundarna på topp.

Holger Nilsson, chefredaktör som bevakade tävlingen på plats intygar hundarnas formtoppar.

– Det har aldrig tidigare varit så här jämt i toppen, säger han.

Toppstriden kom att stå mellan de två drevrarna Västralunds Rex och Friljusets Bea. Bea drev hem tre förstpris, två på rådjur och ett på hare. Västralunds Rex drev två förstaprisdrev, ett på rådjur och ett på hare. Dessutom tog Rex ett andraprisdrev på hare.

Slutresultatet blev oerhört jämt. Bea totalpoäng landade på 109 poäng (53 EP+56 SMP) medan Rex nådde snäppet högre och landade på 109,1 poäng (52 EP+57,1 SMP).

I tillägg till SM-titeln för Rex visade alla tre drevrarna prov på kanonform och vann även lagsegern, före basset.

Stort reportage från tävlingen kommer i ett senare nummer av Jaktjournalen.

Se hela resultatlistan här>>

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser