Världens gladaste skåning sköt björn

Strömsund (JJ) 25-årige Robin Leandersson, Laholm, är tveklöst världens gladaste skåning. För en timme sedan sköt han en björn utanför Strömsund för sin egen jämthund. – Nu har jag bölat i en timme, det här är hur stort som helst för mig, berättar Robin.

Sedan förra onsdagen har Robin Leandersson varit med Adam Jansson på björnjakt. Robin har varit nära att komma till skott som passkytt, men det har inte lyckats. Däremot har Adam skjutit två björnar förra veckan.

– Jag och några jaktkompisar i Flytjärn bestämde oss för att jaga björn idag. Jag tog min jämthundstik Nova och gick på frisök. Hon tog upp 700-800 meter bort, med stånd i upptaget. Därefter gick det undan i gångstånd i en timme. Björnen gick in i en tät ungskog och plötsligt kom den emot mig, jag sköt tre skott på 7-8 meters avstånd och då hade jag slut skott i bössan, men jag laddade om och sköt ett avfångningsskott, berättar Robin med glädjetårar i rösten.

Hur kan det komma sig att Du som 25-årig skåning satsar på björnjakt?

– Jag brinner för björnjakt och lägger enorma pengar på resor till Junsele björnpark där jag präglar hundarna. Min sambo är också fantastisk som ställer upp och låter mig vara borta i veckor för hundträning och jakt. Det är helt sjukt att jag fått skjuta en björn, jag är så glad att det inte går att förklara, berättar Robin.

Den 5-åriga jämthundstiken Nova har fått många klappar men har lämnat björnen och jagar nu älg.

– Hon var så duktig, Nova gjorde ett riktigt kanonjobb. Nu ska vi stanna kvar här och jaga nästa vecka, tror jag, jag vet inte allt snurrar i ett glädjerus… Björnen ska få den absolut bästa platsen hemma, där den syns hela tiden. Detta är definitivt det största jag gjort i mitt 25-åriga liv, avslutar Robin, fortfarande med glädjetårar.

Björnen var en hane på cirka 160 kg skjuten på Flytjärns marker, som ligger cirka 3 mil sydväst om Strömsund.

Idag gick drömmen om att få skjuta en björn i uppfyllelse för Robin Leandersson, Laholm.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser