Vargvärnare stör skyddsjakten

Skåne (JJ) den varg som just nu skyddsjagas i skåne gäckar skyddsjägarna. I tillägg gör vargvärnare allt för att störa jakten.

Länsstyrelsen i Skåne ger i sina pressmeddelanden kring vargattacker och skyddsjakten inga närmare beskrivningar av platser. Orsaken är enkel. De vill inte att skyddsjakten ska störas. Människor som vill värna vargen kan dyka upp och gapa och skrika eller slå med grytlock.

– Detta kring skyddsjakten på den misstänkta vargen har blivit känsligt, säger Nils Carlsson, rovdjursexpert på länsstyrelsen Skåne till Tidningen Norra Skåne.

När ett nytt angrepp skett och skyddsjakten intensifieras i ett specifikt område sprids nyheten om detta fort via sociala medier och vargvärnarna är snabbt på plats för att skrämma bort vargen.

– Detta är väldigt jobbigt för fårägarna.De lider av det här. Det går väl an att sätta stängsel på jämn och plan mark, men i svårare terräng är det ibland nästan omöjligt att få det att funger, säger Nils Carlsson tidningen Norra Skåne.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser